Skip to main content

Un zambet




Iker Casillas, un adevarat luptator impotriva saraciei si pentru o societate mai buna, a avut ocazia sa viziteze an de an, mai multe tari din Africa. A fost in inima desertului, a stat alaturi de oameni amarati, a mancat alaturi de ei, a discutat cu ei.. si cel mai important, le-a adus un zambet pe buze.

Multi in locul lui nu ar face asta, multi ar face-o pentru imagine sau multi ar fi indiferenti orice s-ar intampla.

Ei bine, el nu este niciunul dintre cei de mai sus. El este un tanar care a inteles ce inseamna viatza, cat de fragila si cruda poate fi.. cat de importanta este fiecare clipa si mai ales cat de importanta este prietenia adevarata, respectul si ajutorul reciproc. Si a inteles ca oricare dintre noi, cumva, ii poate ajuta pe cei in nevoie.

Referitor la valorile din lumea actuala, Casillas ne povesteste ca a intalnit multi copii africani saraci, subnutriti si care duceau o viata grea, dar pe care niciodata nu i-a vazut plangand sau vaitandu-se, in timp ce verisorul sau plange imediat atunci cand nu mai are chupa chups...

O situatie a extremelor, o situatie ciudata, dar adevarata.

Traim intr-o lume in care cei care au o viata usoara se plang zi de zi, iar cei care o duc greu, lupta in tacere, si lupta cu propriile fortze pentru a razbate. Nu lupta contra cuiva anume, ei lupta pentru lucruri maretze, lucruri umane: lupta pentru educatie, muncesc onest pentru hrana si adapost, lupta contra intereselor de orice fel, lupta pentru libertatea de gandire si exprimare sub orice forma, lupta pentru o lume mai buna si respecta toti oamenii.
Chiar daca „armele” lor si impactul este mic, ei nu se dau batuti. Ei nu accepta infrangerea, ei inteleg ca fiecare om are rolul lui, si doar daca fiecare isi face datoria, atunci ceva se schimba in bine.

Ce vreau sa zic este ca fiecare dintre noi ar trebui sa devina constient de rolul sau in lumea actuala, si indiferent cat de mic sau mare e, sa actioneze, sa schimbe ceva in bine, sa ajute, sa impartaseasca idei, sfaturi si sa respecte pe toti ceilalti, indiferent de rasa, sex, varsta, origine sau educatie.

Un singur lucru este menit hazardului: norocul. In rest, totul e rezultatul nostru.
Si asta ar trebui sa ne bucure, sa ne dea avant, curaj, sperantza.. si nu sa ne sperie.

Sperantza si visele traiesc in acei oameni care cred ca oricand, orice si oricum poate fi schimbat in bine, iar schimbarea vine odata cu acei oameni care inteleg ca nu exista candva, cumva, careva .. si ca exista doar acum si eu sau acum si noi.
Acestia pornesc la drum cu sufletul inainte si nu se opresc decat atunci cand o noua generatie spera si viseaza la capataiul lor.

by Blanco



El e Iker Casillas.
Noi il stim ca portarul de la Real Madrid si nationala Spaniei..
dar cei mai multi il stiu ca baiatul ce aduce zambetul si bucuria.


Resurse:
http://www.dailymotion.com/video/x9uqlw_iker-casillas-malide_sport

http://www.paremoslapobrezainfantil.org/portada/

Comments

Popular posts from this blog

Albina

Când norii se deschid și plâng, Șuvoaie curg, șuvoaie curg. Când noaptea se așterne înfrigurând, Cu toții fug, cu toții fug. Doar ea, surprinsă în dărăt, se zbate să reziste încă un zor, Și chiar de e cuprinsă de un dor, ea stă în continuare în zbor. Firavă, harnică și obosită, se adăpostește într-un loc retras, Lumina ei, o umbră într-o sticlă, pe marginea unui pervaz. Și plouă, plouă, toarnă cu găleata, Și suflă un vânt puternic ce te-ngheață, Cu toate că este prea târziu în noapte, Ea se gândește neîncetat la dimineață. Eu o privesc, nu am cu ce să o ajut, Nici să mă apropii, ca s-o prind în palmă, E prea micuță și foarte speriată, Iar acul ei în zbor tot mi-l arată. O las, în firea vieții și naturii, Să creadă, să lupte, să răzbească, Și să ne învețe pe orișicare,  Că încercarea e doar un drum din floare în floare. by Blanco 4 iunie 2019

Prins

De dincolo de nori Retrăiesc gând cu gând, în gând. Amintirile-mi se plimbă, purtate ușor de un vânt Mai subțire decât primul și ultim cuvânt. Mă apropii de soarele, ce îmi zâmbește agale, Incălzindu-mi tot corpul, prinde conturu-mi în zare. Șuvoiul de lacrimi, ce îl port cu mine, Îl las să coboare, mângâind aprig pe obrăjioare. E un contrast și totu-i schimbare, E un proces ce nu are, nicicum, alinare. Oricât aș vrea, firescul e împotriva mea. Oricât nu aș vrea, eternitatea conține și clipa cea grea. Da. Voința-mi a fost lege într-utotul cândva.  Acuma precum raza, urmez împăcat direcția. Oricine, oricând, va simți copleșirea ce-o simt acum, Când mă desprind, și în lumină mă avânt pe deplin. Tot ce contează, în iubire e prins, Tot ceea ce sunt, am fost și voi fi. by Blanco 1 aprilie 2020

Titlul poeziei e mai jos

 Când voi închide ochii pentru ultima dată La Domnul, în casa Sa, voi poposi în șoaptă. Iar în lumina luminată ce va fi Pe toți cei dragi voi revedea, și regăsi. Oo..tulburată mai este viața uneori, Tânjind spre liniște și pace ne dă fiori, Noi neglijăm prezentul și ne grăbim cu spor Să ne găsească moartea pe un coridor. Orbiți de nebunie, regrete și prostie, Ne irosim un dar, un har, mizând totul pe zadar, Când de fapt rostul și rolul sunt de a fi mereu uman, De a trăi în pace și a iubi necugetat, aproapele la fel de încercat. Ne izbește o realitate, a unei minți întunecate, A noastre minți, înebunită tare de eșecuri, lipsuri, aure, palate, În scorbura unui copac ne par toate afundate, Uitând să ascultăm de graiul, viu, al unei păsări mult plimbate. Cătarea, darea, zarea, zorii și marea Sunt de fapt realizarea prin care Domnul Zilnic ne arată ce frumuseți ne pot aduce Speranța, crezul, efortul și cumpătarea. E lecția pe care o avem de învățat și dat. Din foi, cotor, cerneală și iubire