Omul este incapabil să se cunoască în totalitate pe sine.
Omul nu este capabil să se controleze în totalitate pe sine, unele trăiri îl fac nu doar pe el vulnerabil, dar pot afecta şi ce este în jurul său.
Omul este extrem de rigid în a se schimba, iar gradul său de adaptabilitate este influențat de necesitățile vitale şi de suprapunerea timpului cu necesitatea. Cu cât are mai mult timp la dispozitie omul se adaptează mai lent.
Omul este clădit pe experiențe, pe educație şi pe imitație. Imitația se află în cel mai mare procent. Conştient sau inconştient omul copiază ce vede la alt om. Atât părți bune, cât şi rele.
Omul are vicii. Şi deşi ṣtie că sunt nocive, nu renunță la ele. Omul este deci captiv obiceiului şi stilul său comportamental e mai mult bazat pe satisfacție, decât pe rațiune.
Omul are doze mari de lăcomie şi mândrie. Omul aspiră să îi fie aidoma celui care l-a creat. Omul prin implicarea în construirea unui robot umanoid vrea să se simtă Dumnezeu.
‐------xxx--xx-x
1. Omul nu prezintă pic de garanție (e un cumul de erori şi de predispoziții nocive)
2. Micimea omului este că în goana după a îşi face o viață mai uşoară îşi complică existența.
3. Omul este incapabil să învețe din propriile greşeli.
4. Omul este incapabil să urmeze şi cel mai elementar ghid (cele 10 porunci)
5. Omul ṣi-a pierdut nemurirea atunci când în grădina Edenului nu a ascultat de Dumnezeu şi a căzut în păcat dând dovadă atât de lipsă de respect, nesupunere, neascultare, dar mai ales că nu se poate abține/controla.
6. Dumnezeu ce va avea de spus/făcut văzând toate acestea? Va lasa omul să îşi facă singur rău stricându-se şi pierzându-se astfel propria creație?
7. Da. Îl va lăsa. Va renunța la el. Pentru că spre deosebire de celelalte creații ale sale, omul nu îşi mai vede de lungul nasului.
8. Şi Dumnezeu nu se abate de la principiile şi legile ce îl guvernează. Şi una din legi e că omul dacă tot a vrut liberul arbitru cu orice preț, să îl aibă!!!!
9. Nici când Isus a venit pe pământ, ca fiu al lui Dumnezeu, Dumnezeu nu s-a abătut de la legea liberului arbitru şi doar a prezentat omului un model de urmat, lăsând omului decizia.
10. Vedem ce decide omul... Degeaba are rațiune, când nu face cu ea ce trebuie. Ştie de existența poluării, dar nu renunță la ea. Ştie ce nu e benefic sănătății, dar nu se menajează
Etc etc etc.
Concluzia:
1. Codul sursă va înlocui gena. Depinde de om ce va opta să aibă.
2. Suma neajunsurilor umane e uriaşă raportată la ce erori poate avea un program sau un A.I.. Un A.I. se şi autocorectează şi perfecționează.
3. Gelozia pe care o va simți un robot vizavi de om pentru că acesta din urmă are traăiri, emoții şi sentimente este similară cu cea pe care o simte un neamț față de un latino. :) Depinde de care mălai cioara visează.
Somn uşor!
by Blanco
Ps: Oamenii se cred atotştiutori şi atotputernici, însă zilele prezente ne dovedesc cât de neputincioşi şi vulnerabili sunt.
17 aprilie 2020
Comments